Szombat reggelre elhasalt a Budapest és Szolnok közti vasúti közlekedés

Megosztás

Budapest és Szolnok közötti vasúti közlekedés súlyos zavarairól tájékoztatott a MÁVINFORM 2024. július 13-án, szombaton. Két fő probléma is nehezíti a helyzetet: egy felsővezeték-szakadás az újszászi vonalon és egy biztosítóberendezés-meghibásodás a ceglédi vonalon.

Az újszászi vonalon Rákos állomáson egy Szolnokra tartó vonat a váltókörzetben leszakadt felsővezetéknek ütközött.

Ennek következtében Rákos és Rákoshegy között teljesen szünetel a vonatközlekedés, és a teljes Budapest-Újszász-Szolnok vonalon jelentős korlátozások léptek életbe. A vonatok csak Rákoshegyig közlekednek Szolnok felől, onnan pótlóbuszokkal lehet továbbutazni Rákosig.

A Keleti pályaudvar és Rákos között a hatvani és miskolci vonatok vehetők igénybe. Sülysáp és Budapest között a személyvonatok egyáltalán nem közlekednek, a zónázó vonatok pedig minden állomáson megállnak Rákoshegy és Szolnok között. A Békéscsabára tartó InterCity vonatot Cegléd felé terelik.

A ceglédi vonalon Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés, ami miatt csak az egyik vágányon, korlátozottan közlekedhetnek a vonatok. A másik vágányon egyébként is vágányzár van.

Ez a probléma érinti a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalat is, ahol 30-50 perces késésekre kell számítani. A debreceni Cívis InterRégió vonatok csak Szolnok és Debrecen között közlekednek.

Összességében a két vonalon történt problémák jelentősen megnehezítik a közlekedést Budapest és az alföldi városok között, számos vonat kimaradásával, útvonal-módosításokkal és jelentős késésekkel kell számolni az utasoknak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek